Satupäivän 2014 ohjelma julkaistu!

Vuonna 2014 valtakunnallinen Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria: mukana on yli 150 tapahtumajärjestäjää lähes 60 paikkakunnalta ympäri Suomen. Satupäivä näkyy myös Suomen rajojen ulkopuolella – tänä vuonna sitä vietetään muun muassa nukketeatteri Sytkyjen toimesta Bangkokin orpokodeissa ja Belgiassa ja Jordaniassa, jossa Suomi-koulujen oppilaat ottavat osaa sadun juhlaan. Tapahtumien kirjo on valtava ja mukana on tapahtumia perinteisistä satuhetkista satusuunnistukseen ja sadutuksesta tarinakonserttiin.

Satupäivää juhlitaan tänä vuonna teemalla ”Satua liikkeellä”. Satupäivän päätapahtumassa satu näkyy ja kuuluu kaupungilla, kun satuhahmojen paraati jalkautuu kaupungille tapahtuman suojelija Sinikka Sokan johdolla. Mukaan voi tulla joko satuhahmona tai omana itsenään – kaikki ovat tervetulleita mukaan!  Paraati kulkee Helsingin Rautatientorilta Annantalolle (Annankatu 30), jossa satuhahmot voivat osallistua Sadun nimpparikutsuille lastenkirjakahvila Haitulassa. Ohjelmassa on myös kaikille avoimia satu- ja animaatiotyöpajoja.

Kaikille avointen tapahtumien lisäksi Satupäivänä ja sitä edeltävällä viikolla kouluihin, päiväkoteihin, palvelutaloihin ja sairaaloihin jalkautuu vapaaehtoisia sadunlukijoita, jotka ilahduttavat satuvierailullaan lapsia, aikuisia ja ikääntyneitä kymmenellä eri paikkakunnalla.

Tapahtumien ja sadunlukutoiminnan organisoinnin lisäksi Satupäivä on kutsunut koulut ja päiväkodit jatkamaan Satupäivän teematarinaa, johon on pyydetty alkusanat kahdelta lastenkirjailijalta, Anu Holopaiselta ja Jari Tammelta. Teematarinaa jatkamaan on innostunut kymmeniä luokkia ja päiväkotiryhmiä ja lasten omia tarinoita luetaan Satupäivänä Rautatieasemalla ja Annantalolla ja ne julkaistaan kaikkien iloksi Satupäivän nettisivuilla.

Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä, 18. lokakuuta. Vuonna 2014 Satupäivä sattuu arkipäivän sijasta lauantaille. Koska koulut ja päiväkodit ovat tärkeässä osassa Satupäivän toteuttamisessa, koko edellinen viikko on julistettu kansalliseksi satuviikoksi, jotta kaikki pääsevät osallistumaan.

Tutustu Satupäivän ohjelmaan tapahtumakalenterissamme

 

Screen Shot 2014-09-24 at 16.09.50

 

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdin
Jaa Pinterest