Tervetuloa toteuttamaan kanssamme vinkeää Satupäivää!

Satupäivään ovat tervetulleita osallistumaan kaikki halukkaat ja kutsumme kaikki päiväkodit, koulut, järjestöt, kulttuurilaitokset ja sadun ystävät viettämään kanssamme tarinoiden juhlaa.

Voit osallistua Satupäivään esimerkiksi

  • järjestämällä satuteemaista ohjelmaa
  • ryhtymällä sadunlukijaksi
  • ottamalla osaa päivän tapahtumiin
  • avaamalla satukirjan kotisohvalla ja rauhoittumalla tarinan ääreen.

Ryhdy tapahtumajärjestäjäksi

Haluaisitko osallistua Satupäivään järjestämällä satuaiheisen tapahtuman? Satupäivä perustuu yhdessä tekemiseen ja vapaaehtoisuuteen ja tapahtumajärjestäjiksi saavat ryhtyä kaikki halukkaat. Edellisvuosina mukana on ollut teattereita, järjestöjä, kuntia, kirjastoja, kirjakauppoja ja monia muita – kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Tapahtumat voivat olla mitä tahansa satuihin ja sadunlukuun liittyvää. Erilaiset  lähestymistavat ovat tervetulleita sarjakuvasta teatteriin ja satuhetkestä seminaariin -, tyyli on vapaa! Ideoita voi etsiä myös Mediapankistamme, josta löytyy vinkkejä työpajojen järjestämiseen ja ohjeet onnistuneen sadutushetken järjestämiseen.

Keräämme kaikki Satupäivän tapahtumat ohjelmakalenteriimme, jonne voi ilmoittautua Satupäivän sivuilla syyskuuta 2022 alkaen. Kalenteriin lisätyt tapahtumat pääsevät mukaan Satupäivän valtakunnalliseen tiedotukseen ja niitä esitellään Satupäivän netti- ja facebook-sivuilla. Satupäivän projektisihteeri auttaa ja neuvoo mielellään tapahtumien tiedotukseen ja toteuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ilmoita tapahtumasi mukaan tästä!

Lähde sadunlukijaksi!

Satupäivään osallistuu monia kulttuuri- ja kansalaisjärjestöistä, mutta satujen juhlaan voi osallistua myös yksityishenkilönä. Satupäivän tavoitteena on viedä sadut lasten ja vanhusten luo satuviikolla vapaaehtoiset sadunlukijat jalkautuvat lukemaan satuja eripuolilla Suomea.

Haluaisitko lähteä tekemään sadunlukukeikan päiväkotiin, kouluun, kirjastoon tai vaikkapa läheiseen palvelutaloon? Sadunlukijaksi ryhtymiseen ei tarvita erikoistaitoja – halu kertoa satuja riittää. Sadunkertojat saavat itse valita kertomansa sadun ja kukin sadunkertoja saa käsitellä satuja haluamallaan tavalla. Aikaisempina vuosina satuja on esimerkiksi kerrottu näytellen, lukien, kuvittaen sekä saduttamalla satuja lapsilta. Satupäivän lukijatoimintaa tehdään vapaaehtoispohjalta, hyvän mielen palkkiolla. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja lukemaan voi lähteä yksin tai ryhmän kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä  toiveidesi sadunlukupaikkaan ja kerro, että olisit kiinnostunut tulemaan sadunlukuvierailulle. Päiväkodit, koulut, palvelutalot, kirjastot ja sairaalat ottavat mielellään satuilijoita vierailulle ja tavallisesti sadunlukijoille on enemmän kysyntää kuin tarjontaa riittää.

Jos olet lähdössä Satupäivään liittyen satuvierailulle, ilmoita siitä ohjelmakalenteriimme, jotta saamme sivuillemme näkymään koko sen kirjon, jona Satupäivää Suomessa vietetään! Jos haluat lisätietoja sadunluvusta tai vinkkejä hyvistä lukupaikoista, ota rohkeasti yhteyttä Satupäivän koordinaattoriin: info(at)satupaiva.fi

Sadunlukijoiden kokemuksia ja kertomuksia

Sadunlukija vierailulle?

Haluaisitteko sadunlukijan vierailulle? Päiväkoteihin ja kouluihin voi kysyä sadunlukijoita esimerkiksi lasten vanhemmista tai isovanhemmista.

Myös lapset ovat mainioita sadunkertojia ja satujen lukeminen toiselle on hieno ja jännittävä kokemus. Päiväkodit ja palvelutalot voivat kysyä satuvierailulle vaikkapa läheisen koulun oppilaita ja kouluissa vanhemmat oppilaat voivat käydä lukemassa nuoremmilleen.