Satupäivänä pöytäkirja vaihtui satukirjaan

Vuoden 2016 Satupäiväivään intoutui mukaan yhteensä 108 tapahtumajärjestäjää 42 eri paikkakunnalta ympäri Suomen. Mukana päivää toteuttamassa oli niin museoita, kirjastoja, teattereita, kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjä, kouluja kuin päiväkotejakin.

Pöytäkirja vaihtui satukirjaan

Satupäivänä satuja lähestyttiin niin teatterin, leikin, tanssin, kuvataiteen kuin musiikinkin keinoin. Päivän ohjelmaan kuuluu myös itseoikeutetusti yli 70 sadunlukuhetkeä, joiden myötä lapset ja lapsenmieliset saattoivat heittäytyä tarinoiden maailmaan.

Varkaudessa kunnan virkamiehet, piälliköt, pomot ja muu valkokaulusväki vaihtoivat pöytäkirjat ja sopimuspaperit satukirjoihin ja ottavat osaa sadunlukumaratoniin kirjastossa kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin johdolla. Karkkilassa puolestaan pääsi rapsuttelemaan lukukoiria ja Helsigissä Annantalolla riitti hulinaa, kun lapset pääsivät kurkottelemaan pilviin satumaisessa kaupunkirakentamistyöpajassa. Turun pääkirjastossa kukkujat pääsivät osallistumaan pyjamabileisiin ja kuuntelemaan hyvänyönkertomuksia satuhieronnasta nauttien.

Lapsilta kielletty! Satupäivässä ohjelmaa myös aikuisille

Satupäivä ilahdutti tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria – aikuisia unohtamatta! Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Lappeenrannan taidemuseossa varttuneempia sadun ystäviä hemmoteltiin kertomalla eroottisia iltasatuja. Hämeenlinnassa puolestaan kokoonnuttiin keskustelemaan laadukkaasta lastenteatterista ja laadittiin lastenteatterin manifesti.

Helsigissä Käpyrinteen palvelutalon asukkaat saivat sukeltaa satumuistojen maailmaan galleria Kantin satupostikorttinäyttelyn kautta, jonka saapui avaamaan Satupäivän suojelija, näyttelijä Sinikka Sokka. Vanhusten parissa tekemänsä lukutyön yhteydessä Sinikka kertoo ymmärtäneensä uudella tavalla kuinka valtava merkitys saduilla on myös varttuneemmille: ”Satujen lukeminen muistisairaille on todella motivoivaa. Näkee aivan selvästi, että kuulijan mieli herkistyy, he kokevat jotain tuttua ja sadun lumous tarttuu.”

Satupäivä 2016 lukuina

Satupäivänä 2016 tapahtumia järjestettiin 42 eri paikkakunnalla yli 108 tapahtumajärjestäjän voimin.
Tapahtumiin lukeutui muun muassa:

  • 82 sadunlukuhetkeä
  • 29 teatteriesitystä
  • 21 kuvataidenäyttelyä ja satuteemaista näyttelyopastusta
  • 13 työpajaa
  • 13 sadutushetkeä
  • 13 satumaista musiikkitapahtumaa
  • 3 naamiaiset
  • Sekä satuhierontaa, lastenkirjakirppis, satusuunnistusta, lukukoiria, pyjamabileet ja paljon muuta!

Lista Satupäivään 2016 osallistuneista tapahtumajärjestäjistä

Kiitämme lämpimästi kaikkia Satupäivään osallistuneita: yhdessä saimme aikaan satumaisen päivän! Satupäivää vietetään seuraavan kerran 18. lokakuuta 2017, jolloin tapahtuma juhlii 10-vuotissynttäreitään –  tervetuloa mukaan!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdin
Jaa Pinterest