Vuoden 2015 teemana “Satu tekee hyvää!”

Satupäivän toimikunta päättää Satupäivälle vuosittaisen teeman, jonka avulla halutaan korostaa jotain ajankohtaista näkökulmaa satuihin. Vuonna 2015 Satupäivän teemana on ”Satu tekee hyvää”. Satujen hyvää tekevä vaikutus on tutkitusti merkittävä: sadut ruokkivat  mielikuvitusta, opettavat empatiaa ja toisen asemaan asettumista sekä kehittävät tärkeitä sosiaalisia ja kulttuurisia taitoja. Lisäksi satujen kuunteleminen ja lukeminen vähentää stressiä, laajentaa sanavarastoa sekä parantaa muistia ja keskittymiskykyä.

Satupäivä & Nenäpäivä yhteistyöhön

Vuonna 2015 Satupäivä tekee teemaansa liittyen yhteistyötä Nenäpäivä-kampanjan kanssa, joka kerää varoja kehitysmaiden lasten auttamiseksi. Nyt voit osallistua samalla sekä Satupäivään että Nenäpäivään ja tehdä konkreettista hyvää satujen avulla! Satupäivätapahtuman yhteyteen voi esimerkiksi järjestää vapaaehtoisen pääsymaksun tai järjestää tapahtuman yhteyteen kahvitarjoilun, jonka tuotot ohjataan Nenäpäiväkeräykseen. Satupäivä ja Nenäpäivä keräävät järjestäjille materiaalipaketin, josta löytyy tapahtuma- ja ohjelmaideoita Satupäivän viettoon ja vinkkejä siihen, kuinka tapahtuman yhteyteen voi halutessaan helposti liittää Nenäpäiväkeräyksen. Materiaalipaketti julkaistaan Satupäivän sivuilla elokuun aikana.

Satuviikko huipentuu Satupäivään

Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä, 18. lokakuuta. Vuonna 2015 Satupäivä sattuu sunnuntaille. Koska koulut ja päiväkodit ovat tärkeässä osassa Satupäivän toteuttamisessa, julistammekin koko edellisen viikon valtakunnalliseksi satuviikoksi, jotta kaikki pääsevät osallistumaan. Ilmoittautuminen Satupäivän 2015 ohjelmakalenteriin avataan elokuun aikana.

Lisätietoja: info(at)satupaiva.fi

satuparaati2

Tallenna

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdin
Jaa Pinterest