Satupäivän paneelikeskustelussa pohditaan mitä satu antaa aikuiselle

Mitä satu antaa aikuiselle? Osaako aikuinen kuulla ja kuunnella satua ja millaisin työkaluin satua kannattaa lähestyä? Mitä sadut meille opettavat ja mitä annettavaa saduilla on nykypäivän ihmiselle? Onko Topeliuksen Adalmiinan helmen sanoma nöyrästä sydämestä aivan last season? Ostaako kukaan enää ajatusta, että nöyrän sydämen tyytyväinen haltija olisi onnekkaampi kuin kaikkein kaunein, viisain ja rikkain ihminen?

Sadut ovat kulttuurista pääomaa, jota käytetään niin tietoisesti kuin tiedostamattakin. Kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin romaani Ryövärimorsian pohjaa vanhaan satuun, Salla Simukan uusi trilleritrilogia Punainen kuin veri ja Valkoinen kuin lumi sekä tulossa oleva Musta kuin eebenpuu ammentavat kaikkien tuntemasta Lumikki-sadusta. Grimmin veljesten Hannusta ja Kertusta tehdään moderneja tanssiesityksiä, toimintaelokuvia ja runokokoelmia.

Satupäivän paneelissa kysymyksiin satujen merkityksestä ja henkilökohtaisesta satusuhteestaan paneutuvat Satupäivän suojelija, näyttelijä Sinikka Sokka, säveltäjä, musiikkikasvattaja Marjut Vuorento sekä pedagogi-kirjailija Timo Jantunen kirjailija ja runoilija Riina Katajavuoren johdolla.

Keskustelun jälkeen siirrymme Annantalon kirjakahvilakahvila Haitulaan, jossa ranskalainen kuvittaja Carlos Da Cruzkertoo, omasta suhteestaan Topeliuksen satuihin ja esittelee Topeliuskuvituksiaan. Tämän jälkeen kävijöillä on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Annantalon Koivu ja tähti –Topeliuksen paluu –näyttelyyn. Tilaisuuteen osallistujille tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paneelikeskustelu on osa valtakunnallisen Satupäivän päätapahtumaa.

SATU JA SINÄ -paneelikeskustelu Annantalon juhlasalissa perjantaina 18.10. klo 17
Annantalon juhlasali, Annankatu 30, 00100 Helsinki

Keskustelijoina Sinikka Sokka, Marjut Vuorento, Timo Jantunen ja Riina Katajavuori

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
info@satupaiva.fi
Paneelikeskustelun facebook-sivut

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdin
Jaa Pinterest