Lähde mukaan toteuttamaan Satupäivää

 

Lähde mukaan toteuttamaan Satupäivää! 

Valtakunnallista Satupäivää vietetään sunnuntaina 18. lokakuuta. Hevosenkengän teatterinjohtaja Kirsi Siren toi idean aikanaan Suomeen Saksasta, jossa syksyisin vietetään satuviikkoa. Satumaisia tapahtumia on järjestämässä kuntia, teattereita, museoita, erilaisia kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjä, kirjakauppoja ja yksityishenkilöitä – sadun ystäviä eri puolella Suomea. Satupäivänä tapahtuu monenlaisia yllättäviä asioita. Satuhahmoja voi olla kulkueina, kaupungin virkamiesten pöytäkirjat voivat vaihtua satukirjoihin. Sadun maailma on rajaton!

Antaudutaan sadulle!

Kansansadut ovat ehtymätön aarreaitta. Kaikilla maailman kolkilla on aina ollut omat satunsa. Ne ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle kertoen ja kuvittaen. Satujen kerronta on myös välittänyt elintärkeitä elämänohjeita helposti muistettavassa muodossa. Etsi opetusta ja sanomaa lempisaduistasi yhdessä lasten kanssa. Hae kirjastosta Tuhannen ja yhden yön sadut, istahda nojatuoliin ja nauti! Nyt ei ole mihinkään kiire.

Onnellista satupäivää 2020.

Kirsi Siren
Teatteri ja Lelumuseo Hevosenkengän johtaja

Mikä on sinun satusi?

Haluatko osallistua Satupäivään 2020 ja järjestää satuaiheisen tapahtuman? Kaikki halukkaat voivat ryhtyä tapahtumajärjestäjiksi. Otetaan satujen luovuus ja leikki käyttöön toinen toistemme iloksi! Kaikenlaiset ja mitä mielikuvituksellisemmat satutapahtumat ovat tervetulleita. Satupäivän viettoon voi osallistua vaikka avaamalla vain satukirjan ja viettämällä yhteisen lukuhetken.

Jokaisella on oma satu

Tervetuloa mukaan keksimään ja kehittelemään omaa tapahtumaa. Etsi oma tapasi osallistua tarinoiden juhlaan! Innoitusta voit löytää katselemalla Satupäivän Albumia, jossa on esillä tapahtumien kirjoa vuosien varrelta.
Lisää työpaja- ja leikki-ideoita Satupäivän viettoon löydät täältä (pdf).

Ilmoittaudu mukaan!

Jos Satupäivä sattuu alueellanne syyslomalle, voi Satupäivää viettää myös edellisellä tai seuraavalla viikolla.
Mikäli osallistutte Satupäivän viettoon lokakuussa, ilmoittakaa osallistumisestanne ohjelmakalenteriimme 13.10. mennessä tämän linkin kautta tai Satupäivän verkkosivuilla. Ilmoittamalla tapahtumanne mukaan osallistumisenne tulee näkyviin Satupäivän sivuilla ja saamme esille koko kirjon, jolla Satupäivää Suomessa vietetään.
Näin voimme lisäksi toimittaa tapahtumajärjestäjille Satupäivän materiaalia ja tiedottaa tapahtumista medialle.

Vuoden 2020 teema on Satumatka maailman ympäri 

Vuoden teemaa valittaessa loppuvuodesta 2019 oli maailma vielä hyvin erilainen kuin mitä se on nyt. Mutta juuri nyt teema on erityisen tärkeä. Jokainen meistä voi sunnuntaina 18.10 Sadun nimipäivänä käpertyä sohvalle rakkaimpiensa kanssa satuja lukemaan. Ottaa virtuaalisesti yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin, vaikka maapallon toiselle puolelle taikka sitten ihan naapuriin. Matkustusrajoitukset eivät koske mielikuvitusmatkoja. Eikä satuseikkailujen jälkeen tarvitse jäädä karanteeniin!

Pukeutua saa kyllä vaikka minkälaisiin maskeihin ja fantasia-asuihin! Ilo parantaa!

Miksi Satupäivä?

Saduilla on lapsille erityinen, korvaamaton tarve. Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen ja luomisen oppimiselle. Yhteisen juhlapäivän avulla tahdomme nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja yhdessä nauttia siitä riemusta, jonka tarina synnyttää!

Sadut ovat yhteistä omaisuuttamme. Myös kielellinen perintömme kukoistaa saduissa. Sadut siirtävät perintöä tähän päivään hauskalla ja kiehtovalla tavalla. Sadut myös kasvattavat meitä ihmisinä.

Sadun pääkonttori on satujen koti!

Teatteri Hevosenkenkä  toimii Satupäivän pääjärjestäjänä ja vastaa Satupäivän suunnittelusta ja tiedotuksesta.

Päästetään satu liikkeelle ympäri Suomen! Tervetuloa toteuttamaan yhteistä juhlapäivää!

Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti. ”

Yhteystiedot

info(at)satupaiva.fi
www.satupaiva.fi
www.facebook.com/satupaiva
www.hevosenkenka.fi

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdin
Jaa Pinterest